Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w porach

Dania główne

Autor: EwwRaa

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 646

Dodano: 03.01.2010

Odsłon: 9582

Proste,niezbyt pracochłonne,syte i ... smaczne ;)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 (podwójne)
  • duże pory (jasne części), 4 szt.
  • margaryna, 125 g
  • masło, 50 g
  • maggi
  • vegetta
  • biały pieprz
  • cukier (koniecznie!), 1 łyżeczka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka oczyścić,pokroić w plasterki,lub średnią kostkę. Posypać vegettą i odstawić.

  2. W rondlu rozpuścić margarynę.

  3. Pory pokroić w krążki,umyć pod bieżącą wodą i takie niezbyt osączone wsypać do rondla. Doprawić cukrem i dusiś pod przykryciem do miękkości. W połowie duszenia doprawić maggą. Jeśli będzie mało płynu dodać 4-5 łyżek gorącej wody.

  4. Do miekkich porów dodać mięso,wymieszać z porami tak,by piersi były całkiem zakryte sosem z duszenia. Przykryć i dusić (czasem mieszając) na małym ogniu.

  5. Kiedy mięso już się udusi,doprawić pieprzem i mocno zagotować bez przykrycia.

  6. Zdjąć rondel z ognia i dodać masło. Wymieszać i ... gotowe. Można podawać z puree ziemniaczanym,ziemniakami z wody lub drobnym makaronem,w/g gustu ;)

  7. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 05 grudnia 2010 Wrr!!!! To już przesada :( Ten komentarz wstawiałam do -Świątecznej słodkiej choinki- wiolety333!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń