Do góry

Dania główne Przepis na:

Piers z kurczaka w zupie cebulowej

Dania główne

Autor: koka72

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 15

Dodano: 03.03.2008

Odsłon: 12064

Łatwe danie a oryginalny smak francuskiej kuchni

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2sztuki
  • zupy cebulowe Knorr[torebki, 2sztuki
  • Śmietana 30%, 2sztuki
  • żółty ser, 30 deko
  • sól,pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W naczyniu żaroodpornym posmarowamym masłem układamy pocietą pierś na małe kotlety{lekko posolic i popieprzyc]następnie posypac suchą zupą cebulową i ułożyc następną warstwę piersi i zupy cebulowej.W zależności od wielkości naczynia wychodzą 2 lub 3 warstwy.Ostatnią warstwę pokryc plastrami sera zalac smietaną i piec około godziny w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asisko007 07 grudnia 2009 REWELACJA!!!
..sprawdzilam ten przepis!!
POLECAM!!!
koka72 dziekuje!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koka72 16 marca 2008 Te pieczarki to fajny dodatek ,na te ilości co podałam ile ich potrzeba?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń