Do góry

Dania główne Przepis na:

Piers z kurczaka z cytryna

Dania główne

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 18.07.2008

Odsłon: 5375

filet z kurczaka z delikatnym posmakiem cytryny i czosnku

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • duzy zabek czosnku
  • sol pieprz do smaku
  • polowka cytryny
  • 3lyzki olivy z olivek
  • maka 1 lyzka
  • smietana 2 lyzki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi z kurczaka umyc osuszyc recznikiem papierowym i pokroic na cienkie paski. Opruszyc sola i pieprzem. Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodac posiekany zabek czosnku i poczekac jakies 2 minuty,nastepnie wrzucic kurczaka i wszystko delikatnie polaczyc. Trzymac na srednim ogniu jakies 20minut dopuki kurczak sie nie przyrumieni nastepnie wycisnac sok z cytryny.Na sam koniec dodac smietane wymieszana z maka i odrobina wody.zaczekac az sos zgestnieje. Swietnie smakuje z grzankami z dodatkiem zoltego sera i czosnku. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń