Do góry

Dania główne Przepis na:

pierś z kurczaka z pieczarkami

Dania główne

Autor: martika239

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 5139

Świetne na kolacje we dwoje :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić i razem z drobno posiekaną cebulą wrzucić na patelnię z odrobina oleju. Podsmażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. W tym czasie w piersiach zrobić kieszonki wzdłuż mięsa (dosyć głębokie) i napełnić usmażonymi pieczarkami, spiąć wykałaczkami aby pieczarki nie wypadły podczas smażenia. Opanierować i smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Z pozostałych na patelni pieczarek zrobić sos pieczarkowy (dodać z torebki). Usmażone piersi ułożyć na talerzach i polać sosem pieczarkowym. Ja podaję z ryżem i świeżą sałatką z kapusty pekińskiej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karakul 29 stycznia 2009 brzmi smakowicie może dzisiaj wypróbuje;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń