Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś z Kurczaka z Pieczarkami Pod Pierzynką Serowo Majonezową

Przepis dnia 2011-01-24
Przekąski

Autor: asia111

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 106

Dodano: 01.01.2011

Odsłon: 32876

Soczysta pierś z kurczaka, bez tłuszczu, szybka w przygotowaniu

Składniki

  • piersi z kurczaka, 1 szt
  • pieczarki, 0,5 kg
  • żółty ser, kostka do starcia
  • majonez, mały słoiczek
  • cebula, sól, pieprz, do smaku, wedle uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę drobno pokroić, osolić, podsmażyć na masełku, dodać pieczarki pokrojone w taraki, dusić pod przykryciem, doprawić do smaku solą i na końcu pieprzem,

  2. Pierś z kuraka - dwie połówki rozciąć wzdłuż i delikatnie rozbić tłuczkiem. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową ułożyć 4 płaty mięsa, osolić, kłaść pieczarki, zetrzeć żółty serek i całóść przykryć grubo majonezem,

  3. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok 20-25min. Najlepiej by piekarnik grzał góra-dół, bo wtedy miąsko jest soczyste,

  4. Można podawać jako przystawkę lub obiad z ziemniakami i np papryką konserwową.

  5. SMACZNEGO !!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 14 stycznia 2013 Wyszła taka jak na zdjęciu,a w smaku super ! Dzięki !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_adam 03 kwietnia 2011 SUPER SMAKUJE! SZYBKA POTRAWA! TYLKO JA ZROBIŁAM W MNIEJSZEJ ILOŚCI MAJONEZU. ALE WIADOMO ŻE KAŻDY MA INNE PODNIEBIENIE. OCZYWIŚCIE DODAJE DO MOICH ULUBIONYCH:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

budzikowa 15 marca 2011 Asiu! Pisząc mój przepis miałam na myśli to, że mam go w swoich przepisach. Oczywiście nie ja go wymyśliłam. Tę potrawę jadłam 8 lat temu u mojej cioci i od tego czasu podbila nasze podniebienia. Myślę, że się nie pogniewasz, że tak napisalam. Tak teraz konczę ten obiad i o Tobie myślę. Jeszcze raz pozdrowionka i buziale! :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

budzikowa 15 marca 2011 Hej! Szukam jakiegoś przepisu na obiad a tu patrzę moj przepis! hihihi Ja ser daję na końcu. Po mojemu jak dasz na wierzch majonez to wszystko spłnie pod wpływem temperatury. Dla przeciwników tłuszczu - tego majonezu to niewiele łyżeczkę starczy, bo za dużo to faktycznie niezbyt smaczne i tłuste. słoiczek majonezu na jedną pierś to bomba kaloryczna. Pozdrawiam i szukam czegoś nowego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milia34 29 stycznia 2011 dziś robię na obiad,już mi ślinka cieknie,pozdrawiam :)))a negatywami się nie przejmuj,bo to nie nieuniknione,a takie zbędne komentarze to chyba można usunąć,miłego dzionka:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania704 24 stycznia 2011 Taki przepis juz jest na smakerze "Piers z kurczaka pod pierzynka"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

demoncjusz 24 stycznia 2011 Uważam że najpierw potrawę zrobić[dobrze zrobić]popróbować i dopiero wtedy ocenić.A nie krytykować po spojrzeniu na zdjęcie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smokip 24 stycznia 2011 Robiłam bardzo podobne danie w niedzielę na obiad, tyle że w innej kolejności układałam...na pierś pieczarki ,na to majonez i ser...pychota....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 09 stycznia 2011 asiu111, nie przejmuj się iwoną s, to jakaś maniaczka wpisywania negatywnych komentarzy. Jeszcze nie widziałam, zeby jakiś przepis pozytywnie oceniła. A twój przepis jest świetny, co z tego, że kaloryczny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asia111 04 stycznia 2011 pisząc bez tłuszczu chodziło mi o to, że nie smażymy na ojeju, a że to danie nie jest niskokaloryczne to ja wiem. Ale w smaku jest rewelacyjne, a iwona_s nie powinna się wypowiadać bo jej dorobek kulinarny jest bardziej niż nędzny 0 przepisów to faktyczie ekspert,.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń