Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, ale może popalić w gardełko... wszystko zależy od ciebie:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
myjemy piersi z kurczaka i zostawiamy namoczone w osolonej wodzie na kilkanaście min. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je w kostkę (ok. 1,5 na 1,5 cm) piersi kroimy w wąskie paskii i mocno obtaczamy w przyprawach . Mięso wrzucamy na patelnie i smażymy do zarumienienia (można podlać białym wytrawnym winem) wrzucamy na patelnie pokrojone wcześniej jabłka i pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Jabłka mają zmięknąć ale nie wolno dopuścić żeby się rozwalały. Na koniec dajemy łyżkę miodu (nie koniecznie) można też dodać sezamu lub rodzynek ... smacznego najważniejsze to to żeby nie przesadzać z dodatkami... to jest kórczak z jabłkami a nie odwrotnie...:p SMACZNEGO