Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu danie na codzien i od swieta
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7210
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7210
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Składniki
Piers nakrawamy po srodku ale nie na calej długosci poniewaz bedziemy ja nadziewac.Nadzienie jest banalnie proste.Potrzebujemy bułke tarta (najlepiej z dobrej jakosci swiezego chleba tostowego poniewaz bułka nie moze byc za sucha ani za drobna ).Cebule kroimy w mala kosteczke podsmazamy na masle (dosc duzej ilosci masła poniewaz bedziemy potrzebwali go do zrobienia nadzienia).Bulke i podsmazona a raczej zeszklona cebule i masło mieszamy z ziolami.Mieszamy.Nadziewamy piersi tak aby nic sie wystawało.Nastepnie bierzemy boczek.Sprawa boczku wyglada tak,potrzebne sa dosc długie kawałki aby mozna bylo zawinac w piers.Wiec gotowe piersi zawijamy w boczek posypujemy swiezo zmielonym pieprzem i gruba sola pieczemy w piekarniku na blaszce lub w naczyniu zaroodpornym bez przykrycia w temp.ok 200 stopni az piersi nabiora złotego koloru.Podajemy z ziemniaczkami i gotowanymi warzywami np.marchewka,kalafiorem i brokulem Smacznego