Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z ''''stuffingiem'''' i boczkiem

Dania główne

Autor: Madeleine

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 6

Dodano: 30.09.2008

Odsłon: 2035

Pyszne i bardzo proste w wykonaniu danie na codzien i od swieta

Składniki

  • piersi z kurczaka sredniej wielkosci,cebula,masło,bułka tarta,boczek,zioła prowansalskie
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piers nakrawamy po srodku ale nie na calej długosci poniewaz bedziemy ja nadziewac.Nadzienie jest banalnie proste.Potrzebujemy bułke tarta (najlepiej z dobrej jakosci swiezego chleba tostowego poniewaz bułka nie moze byc za sucha ani za drobna ).Cebule kroimy w mala kosteczke podsmazamy na masle (dosc duzej ilosci masła poniewaz bedziemy potrzebwali go do zrobienia nadzienia).Bulke i podsmazona a raczej zeszklona cebule i masło mieszamy z ziolami.Mieszamy.Nadziewamy piersi tak aby nic sie wystawało.Nastepnie bierzemy boczek.Sprawa boczku wyglada tak,potrzebne sa dosc długie kawałki aby mozna bylo zawinac w piers.Wiec gotowe piersi zawijamy w boczek posypujemy swiezo zmielonym pieprzem i gruba sola pieczemy w piekarniku na blaszce lub w naczyniu zaroodpornym bez przykrycia w temp.ok 200 stopni az piersi nabiora złotego koloru.Podajemy z ziemniaczkami i gotowanymi warzywami np.marchewka,kalafiorem i brokulem Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń