Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka pod pierzynką

Dania główne

Autor: zawiela

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 34

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 21825

Danie jednogarnkowe

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • słoiczek majonezu
  • sól,pieprz,przyprawy wg uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki kroimy w grubsze paski.Układamy w naczyniu żaroodpornym.Troszeczkę solimy.

  2. Piersi kroimy jak na schabowe.Przyprawiamy.Kładziemy na ziemniaki.

  3. Marchewki trzemy na tarce o drobnych oczkach.Kładziemy na mięsku.

  4. Na marchewki wykładamy majonez.

  5. Podlewamy troszkę wodą,ok,1 szklanki.

  6. Pieczemy 1,5 godziny ,w temp.200 st .C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 22 maja 2010 wygląda i smak zapowiada się ciekawie...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zawiela 16 kwietnia 2010 Jestem ciekawa jakiej wielkości użyłaś naczynia żaroodpornego?A pro po,napisałam,ok 1 szklanki.Co nie znaczy ,że całą!!!Spróbuj wlać mniej wody :)Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 03 lutego 2010 Takie dania właśnie lubimy - jeden gar i wspaniały smak. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń