Do góry

Dania główne Przepis na:

piersi z kurczaka w sosie musztardowym

Dania główne

Autor: matimadzia

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 48

Dodano: 12.11.2009

Odsłon: 6812

dobry i szybki obiadek, smakuje dzieciom :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, rozbijamy i kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy z osobna solimy z obydwu stron i obtaczamy w mące. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy po obu stronach do momentu kiedy zaczynają łapać brązowy kolor. Następnie dolewamy tyle wody (wrzącej ) ile chcemy mieć sosu - ja nigdy nie żałuję,woda mocno przykrywa mięso. Dodajemy musztardę, ewentualnie troszkę wegety. Mieszamy i chwilkę (1 min) gotujemy.Jeżeli smak jest mało wyraźny dodajemy jeszcze musztardy. Nie trzeba więcej dodawać mąki - ta z mięsa wystarczy do zagęszczenia sosu.

  2. Ja podaję to danie najlepiej z ryżem i surówką z selera (pycha) ale w tej chwili nie miałam więc podałam z buraczkami i colesławem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

susi 10 maja 2013 Fajne,nigdy nie obtaczałam w mące i na patelnię ale teraz zaryzykuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Fraum 12 listopada 2009 Dobry pomysl na obiad.Ja dodam,ze w sosie musztardowym robie jajka gotowane i uwielbiam to danie:))Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń