Do góry

Dania główne Przepis na:

piersi z kurczaka z gruszkami

Dania główne

Autor: monika1965

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1474

Dodano: 02.04.2008

Odsłon: 3514

coś innego niż zwykłe kotlety

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2 szt.
  • gruszka, 1 szt.
  • ser Lazur, 25 dkg
  • jajko, 1 szt
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól ,pieprz, oregano suszone
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pierś kurczaka rozkroić na 4 części i usunąć wewnętrzne tzw polędwiczki. Rozbić tłuczkiem piersi, posypać sola pieprzem i wewnątrz oregano. Gruszkę obieramy i oczyszczamy gniazda nasienne. Kroimy na ćwiartki, ser Lazur kroimy na paseczki. Na kotleta układamy gruszkę i pasek sera i zawijamy ciasno. Panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ryżem lub ziemniakami oraz surówkami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń