Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozkosznie kaloryczne z odrobiną egzotyki.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem, dodaję żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubijam pianę i dodaję na końcu mieszając drewnianą łyżką delikatnie. Wykładam do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównuję i piekę ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień lub jak ciasto wystygnie całkowicie, robię polewę czekoladową. Kakao, cukier i wodę trzeba zagotować, dodać rum i zapach rumowy. Wymieszać i lekko przestudzić. Ciasto kroję w kostke i wkładam do polewy a następnie obtaczam w wiórkach kokosowych. Możecie użyć innego alkoholu i zapachu ale rumowy jest idealny!