Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantna sałatka z czerwonej fasoli

Przekąski

Autor: ewus84

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 41

Dodano: 27.10.2009

Odsłon: 16380

Bardzo prosta, tania i przede wszystkim PYSZNA !!!

Składniki

  • sałata rzymska, jedna
  • czerwona fasola w zalewie, puszka
  • kukurydza, puszka
  • cebula, dwie średnie
  • Pikantny ketchup, 3/4 szklanki
  • czerwona papryka, jedna duża
  • wędzony boczek w plastrach, 5 dag
  • tabasco, kilka kropli
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Paprykę oczyścić , umyć i pokroić w kosteczkę. Fasolę oraz kukurydzę opłukac pod zimną wodą i osączyc na sitku.

  2. Następnie przygotować pikantny sos. Cebulę obrać i pokroić na piórka. Plasterki wędzonego boczku wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Potem zeszklic cebulkę. Wlać ketchup, zamieszać, krotko zagotować, odstawic do ostygnięcia. Potem dodać kilka kropli tabasco.

  3. Sałatę wymieszać w misce z papryką, fasolą i kukurydzą. Polać juz ostudzonym sosem. Miskę przykryc na 15 min. ( aby składniki przeszły smakiem sosu). Wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażone plasterki boczku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń