Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, tania i przede wszystkim PYSZNA !!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Paprykę oczyścić , umyć i pokroić w kosteczkę. Fasolę oraz kukurydzę opłukac pod zimną wodą i osączyc na sitku.
Następnie przygotować pikantny sos. Cebulę obrać i pokroić na piórka. Plasterki wędzonego boczku wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Potem zeszklic cebulkę. Wlać ketchup, zamieszać, krotko zagotować, odstawic do ostygnięcia. Potem dodać kilka kropli tabasco.
Sałatę wymieszać w misce z papryką, fasolą i kukurydzą. Polać juz ostudzonym sosem. Miskę przykryc na 15 min. ( aby składniki przeszły smakiem sosu). Wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażone plasterki boczku.