Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa chińska z kurczakiem

Zupy

Autor: evalon

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 307

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 15632

Zdrowe niskokaloryczne danie jednogarnkowe.

Składniki

  • ćwiartka z kurczaka, 1 szt
  • pałeczki drobiowe, 2 szt
  • mrożona mieszanka warzyw "azja", 450 g
  • czerwona fasola, poł puszki
  • koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
  • sól, pieprz, warzywko
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy i sprawiamy mięsko. Gotujemy w sporej ilości wody przez 50 min.

  2. Wyjmujemy mięso z garnka, studzimy, zdejmujemy skórę i oddzielamy od kości. Rozdrabniamy ugotowane mięso na średniej wielkości kawałeczki.

  3. Do wywaru z ugotowanego kurczaka wrzucamy mrożone warzywa, gotujemy 15 min. Dolewamy do garnka wodę, dodajemy czerwoną fasolę i kawałki kurczaka.

  4. Przyprawiamy zupę koncentratem i przyprawami do smaku. Podajemy ze świeżą bułeczką. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 11 maja 2009 zupka super, prosta i naprawdę smaczna

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń