Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa rybna

Zupy

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 6381

Bardzo dobra, sycaca dzieki rybnym pulpecikom.Niewiele osob lubi zupe rybna ale ta jest naprawde warta polecenia!

Składniki

  • filety rybne, 300 g
  • dymka, peczek
  • kielki soi, 150 g
  • makaron ryzowy, 200 g
  • sos sojowy
  • bulion warzywny(z kostki), 1 litr
  • oliwa, 2 lyzki
  • jajko
  • smietana, 2 lyzki
  • maka ziemniaczana, 1 lyzeczka
  • sol, pieprz, imbir, curry
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybe zemlec, wbic jajko, dodac smietane i make ziemniaczana.Wyrobic. Doprawic do smaku sola i pieprzem, wstawic do lodowki na 30 minut.

  2. Dymke umyc pokroic w krazki, a szczypior posiekac.Cebule podsmazyc na rozgrzanej oliwie.Zalac bulionem.

  3. Do masy rybnej dodac szczypior i uformowac pulpety. Wlozyc do wrzacego wywaru.Po 15 minutach gotowania dodac makaron sojowy. Zagotowac. Przyprawic do smaku sola i pieprzem, sosem sojowym, curry i imbirem. Posypac kielkami soi. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń