Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa z ciecierzyca

Zupy

Autor: miciunia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 956

Dodano: 14.10.2009

Odsłon: 5791

Idealna na chlodne dni.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek drobno pokroic i zeszklic na rozgrzanej oliwie.

  2. Marchewke, pietruszke i ziemniaki obrac, pokroic w kostke, dodac do cebuli, wsypac przyprawe curry i pieprz ziolowy i dusic 2 minuty.

  3. Przelozyc warzywa do garnka i zalac woda. Dodac kostki rosolowe, pomidory, papryke slodka i ostra, zagotowac.

  4. Doprawic vegeta, cukrem i cynamonem. Gotowac pod przykryciem az warzywa beda miekkie.

  5. Na koncu dodac ugotowana ciecierzyce, doprawic do smaku pieprzem i ewentualnie ostra papryka, gotowc kilka minut. Posypac natka pietruszki. Podawac z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pinka92 17 stycznia 2015 Wygląda smacznie, bardzo ciekawy i prosty przepis, na pewno go wypróbuję ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 08 listopada 2009 Rozgrzewająca,pyszna.Już kilka razy ja robiłam.Polecam na obecna pogode

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń