Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne penne z mięsem i pomidorami

Dania główne

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 07.11.2008

Odsłon: 2578

Nie masz pomysłu na obiad? Zrób penne!

Składniki

  • mięso mielone (wieprzowo-wołowe), 500g
  • Makaron penne, 500g
  • pomidory krojone w kostki, 1 puszka lub 2 szt.
  • sos boloński, 1 opakowanie
  • papryka ostra w proszku, 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • ser żółty (do smaku), dowolna ilość
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron. Mięso mielone podsmaż na oliwie przez osiem mnut (jeżeli nadal ma różowy kolor nieszkodzi). Przygotować sos boloński wg przepisu na opakowaniu i dolać go do mięsa. Wsypać paprykę ostrą. Dusić na małym ogniu przez 10-15 minut. Dodać pomidory i gotować jeszcze dwie minuty. Nakładać na makaron i wg upodobania posypać żółtym serem i bazylią,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annnusia87 28 października 2009 Na pewno wypróbuje :) uwielbiam takie dania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń