Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne skrzydełka

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 29.04.2009

Odsłon: 9806

Dla lubiących ostre potrawy i zdecydowane doznania smakowe.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć i lekko osuszyć. Przypraw´ uniwersalną wymieszać z olejem, posmarować nią skrzydełka.

  2. Mięso wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie każde skrzydełko owinąć folią aluminiową i ułożyć w piekarniku. Piec ok. 40 minut w temp. 220°C.

  3. Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztardą. Upieczone skrzydełka odwinąć z folii aluminiowej, wierzch mięsa posmarować sosem pomidorowo-musztardowym.

  4. Piec jeszcze chwilę, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń