Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie może zarówno być serwowane na obiad, jak i kilkuosobową kolację. Skrzydełka najlepiej przyprawić dzień wcześnieji piec dopiero tuż przed podaniem, wtedy będą jeszcze smaczniejsze. Skrzydełka podaję najczęściej z ryżem ugotowanym wraz z curry na sypko i surówką z pekińskiej kapusty. Polecam, zawsze smakowało moim gościom.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Skrzydełka poporcjujcie, przetnijcie na zgięciach na trzy części, najmniejszy koniec skrzydełka odłużcie(można je zamrozić i później wykorzystać wraz z innymi mięsami do ugotowania rosołu). Mięso trzeba dobrze wypłukać. Z pozostałych składników przygotujcie sos, czosnej najlepiej posiekać, ale można też przecisnąć przez praskę. W sporym naczyniu wymieszajcie kawałki skrzydełek z sosem. Dobrze byłoby, żeby postały całą noc w zimnym pomieszczeniu, albo lodówce. Godzinę przed podaniem wstawcie skrzydełka na brytwannę i wstawcie bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do180 stopni na ok. 50 minut. Gdy się mocno zrumienią na wierzchu, trzeba je przemieszać. Nie można skrzydełek piec zbyt długo, bo sos się rozwarstwi, a mięso rozpadnie.