Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla lubiących dobrze zjeść. Polecam szczególnie w zimie, ostra papryczka rozgrzewa.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 239
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 239
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki. 2. Żeberka natrzeć solą i chili w proszku, obsmażyć z obu stron na oleju. 3. W dużym garnku lub rondlu podsmażyć na oleju ziemniaki i cebulę. Gdy cebulka i ziemniaki nieco się zrumienią dodać sok ananasowy i ocet jabłkowy. 4. Po kilku minutach dodać obsmażone żeberka i całość gotować ok.50- 55 min. (pod przykryciem). Jeżeli płyn zbyt szybko paruje można dodać wody. Ja tak robię. 5. Pora pokroić w grube krążki. Papryczkę chili w kostkę. Obydwa składniki dodać do mięsa i ziemniaków na 10 min przed końcem gotowania. 6. Gdy mięso będzie miękkie doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)