Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, świeże warzywa, smaczne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Przygotować warzywa: cebulę pokroić na ćwiartki, obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i paprykę i papryczki chili. Podsmażyć kilka minut (3-4 minuty), po czym dodać orzechy i pokrojonego w kostkę kurczaka.
Gdy mięso zmieni kolor na biały dodać sos zrobiony z sosu sojowego, sosu rybnego, wody i cukru. Poddusić całość jeszcze 2-3 minuty, a na koniec dodać pokrojoną w 2 cm kawałki dymkę. Podawać z ryżem. Smacznego