Do góry

Dania główne Przepis na:

Pilaw

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 2957

Szybkie i pyszne danie jednogarowe.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryz oplukac i wsypac do brytfany, dodac pokrojona w niewielkie kawalki baranine, posiekane cebule i czosnek.posypac przyprawami, wymieszac. Wlac olej, a nastepnie wszystko zalac dwiema szklankami wrzatku, dodajac na koniec koncentrat pomidorowy.Gotowac pod przykryciem na malym ogniu, nie mieszajac.

  2. Gdy ryz wchlonie caly plyn, wstawic brytfane do nagrzanego piekarnika i zapiekac 30 minut. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń