Do góry

Dania główne Przepis na:

PILAW Z POMIDORAMI

Dania główne

Autor: diabelek_ak

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 43

Dodano: 03.02.2008

Odsłon: 1276

PYSZNA POTRAWA WARTA SPROBOWANIA...

Składniki

  • CHUDA WIEPRZOWINA LUB MOESO DROBIOWE, 400 g
  • cebula, 2 MALE GLOWKI
  • czerwona papryka, 1 STRAK
  • ryz, 2 SZKLANKI
  • olej, 2 LYZKI
  • KOSTKI ROSOLOWE, 1 SZT
  • pomidory, 1/2 kg
  • SOL, PIEPRZ, GALAZKA OREGANO, DO SMAKU
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIESO POKROIC NA KAWALKI, CEBULE W KOSTKE,ZESZKLIC NA OLEJU, DODAC MIECO I PRZESMAZYC. PAPRYKE POKROIC W KOSTKE, DODAC DO MIESA I CHWILKE PODSMAZYC. RYZ OPLUKAC OSACZYC, WSYPAC DO GARNKA Z MIESEMI WARZYWAMI CHWILE PRZESMAZYC POMIDORY UMYC POKROIC NA KAWALKI. KOSTKE ROSOLOWA ROZPUSCIC W 1L GORACEJ WODY, ZALAC RYZ,ZAGOTOWAC, PRZYPRAWIC GOTOWAC AZ RYZ BEDZIE MIEKI I WCHLONIE WODE DODAC POMIDORY I OREGANO, ZAMIESZAC, GOTOWAC 5-10 MINUT NA MALYM OGNIU, TAK ABY POMIDORY CZESCIOWO SIE ROZGOTOWALY .... SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń