Do góry

Desery Przepis na:

Pischinger

Desery

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 22.03.2009

Odsłon: 10849

Jest dośc proste i doskonałe do kawy

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem,czekoladę zetrzeć na wiórki. Masło utrzeć na puszysta masę, dodać żółtka z cukrem,startą czekoladę i orzechy,wymieszać.Przygotowaną masą smarować wafle i układać jeden na drugim.Całość przycisnąć deska i wstawić do lodówki.

  2. Polewa-czekoladę pokruszyć i włożyć do rondelka,skropić odrobina wody,dodać masło i podgrzewając ucierać. Jeszcze ciepłą czekoladę rozprowadzić po torciku. Udekorować według uznania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 22 marca 2009 oj nie dopisałam ;-) 10 dag siekanych orzechów włoskich

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń