Do góry

Dania główne Przepis na:

piure ziemniaczane/placki z piure

Dania główne

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 656

piure jak piure ale można zmienić smak

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ziemniaki,z selerem.Mleko zagotować z czosnkiem dodać masło(czosne zgnieść i dodać do ziemniaków).Ziemniaki ugnieś i dodawać po trochu mleko do uzyskania gladkiej masy.

  2. Warzywa można odrazu zgotować w mleku.Zamiast selera używałam też marchewki,kalafiora,pietruszki,groszku zielonego,brokula a nawet buraki.Ładnie to wygląda na talerzu.

  3. Jak zostanie wam piure można zrobić placuszki -dodać jajko,mąke wymieszać uformować placki i usmażyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń