Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 96
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 157
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 330
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 47
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 60
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 96
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 157
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 330
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 47
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 60
Składniki
Wykonanie panierki: Z mąki, jajka, piwa przygotować ciasto jak na naleśniki. Wykonanie placka: Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i ugotować w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić dowolnie, a jajka ubić z mąką, piwem i przyprawami. Ciasto, ziemniaki, wędlinę wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie zapiec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni przez 25 minut.
Placek ostudzić, pokroić na kromki, maczać w przygotowanej wcześniej panierce z ciasta i smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.