Do góry

Napoje Przepis na:

Piwo grzane

Napoje

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 537

Dodano: 06.01.2010

Odsłon: 6311

Naprawdę bardzo rozgrzewające, idealne na zimowe i jesienne wieczory...

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewam piwo, dodaję cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, wstawiam na gaz. Mieszam chwilę. Gdy piwo jest ciepłe - dodaję miód i mieszam. Gdy piwo jest już gorące przelewamy do szklank, w której jest już sok malinowy (choć kufel byłby lepszy - dłużej trzyma ciepło).

  2. UWAGI: piwo gotujemy pod przykrywką, można dodać także pół łyżeczki imbiru, można także dodać plasterek cytryny do gotowego piwa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 20 lutego 2011 łapie mnie przeziębienie i własnie popijam Twoje piwko (od taty słyszałam, że nie ma lepszego lekarstwa jak grzane piwo i ciepłe łóżko :)) Nie przepadam za tym alkoholem, ale w Twojej wersji wypada naprawdę rewelacyjnie..... I jak rozgrzewa :) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń