Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, olej, drożdże i trochę letniej wody, wyrabiać ciasto w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Boczek pokroić w plastry i przyrumienić na rozgrzanej patelni dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (tą co są dołączone do piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, rozwałkować na całej blaszce. Następnie ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć farsz, ser żółty i posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego