Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza , można dodać do niej wszystko co dusza zapragnie
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Ciasto: Drozdże+żółtko+ ciepłe mleko +sół+ cukier+przyprawy wymieszać. Dodać mąkę. Dobrze wyrobić. Dodać olej i wyrobiać do chwili aż będzie odklejać się od ręki. FARSZ: 30dkg pieczarek +3 duże cebule+ 1/2 pora - pokroić przesmażyć na oleju. 20dkg salami 1 puszka kukurydzy 20 dkg sera Gołda 20 dkg Ementalera Przecier pomidorowy Surowe ciasto gdy wyrośnie (ok 1/2 godz od wyrobienia) rozłozyć na blasze. Posmarować przecierem pomidorowym. Dać ostudzone pieczarki z cebulą i porem. Rozłozyć salami. rozsypać kukurydzę i ser. Piec w tem 200 na środkowym poziomie ok 40 min.