Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza

Przekąski

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 08.12.2009

Odsłon: 18648

Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przesiać mąkę, wymieszać ją z solą. Zrobić zagłębienie, w które wlać wodę i pokruszyć drożdże. Zagnieść ciasto. Wyrabiać je jak najdłużej.

  2. Rozgrzać piekarnik do temp: 220 stopni (termoobieg), 250-260 (bez termoobiegu). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą formę o średnicy 30 cm. Posmarować sosem, położyć dowolne składniki. Pozostawić pizzę do wyrośnięcia, aż piekarnik osiągnie zadaną temperaturę.

  3. Wstawić pizzę do piekarnika na 20 - 25 minut. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agag1311 24 kwietnia 2010 WIELW PRZEPISÓW WYPRÓBOWAŁAM....TEN JEST SUPER,WŁASNIE ZAJADAMY SIĘ Z RODZINKĄ.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kajeczka 22 grudnia 2009 Ciasto na pizzę przepyszne. Ja, podobnie jak Tosca, rozrobiłam drożdże z cukrem. Pizza wyszła super :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 12 grudnia 2009 Krysko można zrobić jak mówisz, ale mnie się podoba w tym cieście, że jak chcę szybką przekąskę to robię je w minuty w Thermomixie i od razu wykładam na formę, a ciastu wystarczy tyle wyrastania ile czasu potrzebuje piekarnika, aby się rozgrzać. Pozdrawiam i życzę smacznego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 12 grudnia 2009 ja tez robie takie samo ciasto tylko ze przyotowoje go dzien wczesniej i na noc w woru do lodowki na drogi dzien 4 -5 godz. przed pieczeniem wyjmuje . ciasto nabiera chlebowego smaku .jest naprawde dobre .pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 09 grudnia 2009 Robie takie same, tylko że drożdże najpierw jednak rozrabiam z odrobiną cukru w ciepłej wodzie. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń