Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cieście z dodatkiem oleju.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kiełbasę , paprykę, pieczarki, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie tłuszczu. Wykonanie ciasta: Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać łyżeczkę mąki, łyżkę letniej wody, mleko i całość dokładnie wymieszać- po czym odstawić w ciepłe miejsce. Następnie do mąki wbić jajko, wlać rozczyn, dodać resztę wody, sól i wyrobić ciasto. Na koniec wlać olej, wymieszać i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Składanie pizzy: Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć wyrośnięte ciasto, nałożyć nadzienie, posypać pieprzem, ziołami, obłożyć plastrami pomidorów, oraz startym serem. Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.