Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza wiejska z jajkiem i kiełbasą przekąski Jajko nie jest typowym składnikiem pizzy, ale na tyle ciekawym, że postanowiłam po raz kolejny umieścić je na liście składników, tym razem nie jajko sadzone a na twardo:). Efekt prezentuję poniżej.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 46
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 46
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Placek smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami. Układamy kolejno: starty ser mozzarella, pokrojone w plastry jajka i kiełbasę, kukurydzę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.
Przed podaniem posypujemy pizzę posiekanym szczypiorkiem.