Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i banalne w przygotowaniu przekąski lub pomysł na ciepłe śniadanie i kolację.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty.
Jeden pomidor obrać ze skórki, zmiksować, dodając cebulę suszoną, czosnek granulowany, sól i pieprz.
Pomidor pokroić w półplasterki, parówki w plasterki, szynkę również w małe plasterki, pora w krążki, papryczkę chili w maleńkie kawałeczki.
Sosem pomidorowym posmarować kwadraty ciasta, na tym poukładać pozostałe składniki. Oczywiście mogą być według uznania jedzących. :) Całość posypać oregano.
Piec ok. 20 minut w temp. 180-200 stopni.
Podawać solo lub z ketchupem. Smacznego!