Do góry

Desery Przepis na:

Placek babci z truskawkami

Desery

Autor: tiger

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano: 10.06.2009

Odsłon: 13260

pyszne i "puchate" ciasto na letnie popoludnia

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margaryne utrzec dokladnie z cukrem, dodawac kolejno zoltka, make tortowa z proszkiem do pieczenia oraz smietane. Ciasto powinno byc dosc geste.

  2. Prostokatna blache wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i podpiec ok 25-30 minut.

  3. W miedzyczasie ubic piane z bialek, dodajac pod koniec make ziemniaczana i cukier puder. Piane wylozyc na gorace ciasto, wtykajac w nia cale truskawki. Znow piec w piekarniku, tym razem ok 10 minut, tak, aby ciasto sie dopieklo do konca, a pianka nie zabarwila sie na brazowo. Przed podaniem czubki truskawek posypac cukrem pudrem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 11 czerwca 2009 Podpowiem tylko, że w spisie brakuje truskawek... To chyba ważny składnik...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń