Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy do wykonania i niezwykle smaczny.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 942
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4743
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3241
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 942
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4743
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3241
Składniki
Ubić białka jaj z cukrami dodawać kolejno żółtka,na koniec budynie z proszkiem i łyżką mąki delikatnie wymieszać. Wylać na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę /25na35 /piec ok.40 min w temp.170stopni MASA 2 budynie ugotować w 3 szkl. mleka wystudzić. Margarynę utrzeć z chałwą dodawać po łyżce zimny budyń. Upieczone ciasto przekroić na 2 części przełożyć połową masy drugą połową posmarować wierzch ciasta posypać wiórkami lub startą czekoladą Na zdjęciu jest mniej masy miałam mało chałwy. SMACZNEGO!