Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy do wykonania i niezwykle smaczny.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 63
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16351
Polecam.
Odsłon: 74
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 63
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16351
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Ubić białka jaj z cukrami dodawać kolejno żółtka,na koniec budynie z proszkiem i łyżką mąki delikatnie wymieszać. Wylać na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę /25na35 /piec ok.40 min w temp.170stopni MASA 2 budynie ugotować w 3 szkl. mleka wystudzić. Margarynę utrzeć z chałwą dodawać po łyżce zimny budyń. Upieczone ciasto przekroić na 2 części przełożyć połową masy drugą połową posmarować wierzch ciasta posypać wiórkami lub startą czekoladą Na zdjęciu jest mniej masy miałam mało chałwy. SMACZNEGO!