Do góry

Desery Przepis na:

Placek CZARNY

Desery

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 1723

wykwintne

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę. Utrzeć margarynę, dodawać na przemian żółtka, cukier puder i kakao. Dodać wodę i spiryus dalej ucierając. Odłożyć pół litra utartej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wylać na dużą kwadratową formę i piec przez 55 minut 1 185 - 200 st. C. Po ostudzeniu ciasto przekroić i przełożyć odłożoną wcześniej masą. Na koniec zalać polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń