Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę. Utrzeć margarynę, dodawać na przemian żółtka, cukier puder i kakao. Dodać wodę i spiryus dalej ucierając. Odłożyć pół litra utartej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wylać na dużą kwadratową formę i piec przez 55 minut 1 185 - 200 st. C. Po ostudzeniu ciasto przekroić i przełożyć odłożoną wcześniej masą. Na koniec zalać polewą.