Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Składniki
Ciasto wykonanie: Ubić białka, powoli dodawać cukier, ubijać, dodawać po jednym żółtku, ubić do białości, dodać mąkę , proszek, kakao przesiane przez sitko, dokładnie powoli wymieszać, ciasto podzielić na trzy części i upiec trzy biszkopty.
Masa: Białka ubić na sztywno, dodając cukier, dać nad parę i ubijać,gdy masa stanie się szklista ubijać na zimno, śmietanę ubić na sztywno, połączyć z białkami, dodać sok z cytryny, delikatnie wymieszać, żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do pianki, wymieszać i przełożyć ciasto, wierzch posmarować kilkoma łyżkami pianki i posypać startą czekoladą.