Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Ciasto ciemne :połączyc wszystkie skł, zarobic ciasto , podzielic na 2 równe części , wyłozyc na wysmarowane wcześniej tłuszczem blaszki i upiec w piekarniku przez 15 min, w temp. 190 stopni
Biszkopt: ubic białka dodac cukier , potem żółtka( wymieszane wczesniej z octem i olejem), na końcu mąki (połaczone wcześniej z proszkiem do pieczenia) i upiec
Masa : 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , resztę mleka wymieszac z mąką pszenną i ziemniaczaną) gdy cukry z mlekiem zaczną się gotowac dodawac po małym kawałku cała margaryne i mieszac aż się rozpuści , na końcu dodac mąkę i cały cas delikatnie mieszając pozostawic na małym ogniu aż zrobi się gęsty budyń , Gdy gotowy ciepłym przełoży placki . Najpierw ciemne ciasto , póżniej biszkopt i znowu ciemne i na koniec polewa i gotowe .
Smacznego