Do góry

Desery Przepis na:

Placek -KRÓWKA

Desery

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 603

Dodano: 13.06.2010

Odsłon: 13297

szybkie

Składniki

  • Upiec biszkopt z 6 jaj
  • KREM:
  • !/2 l mleka
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki przennej
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko w puszce skondensowane gotować około 3 godzin.

  2. Z 1/2 l mleka odlać 1/2 szkl. zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do 1/2 szl. mleka dodać żółtko, makę ziemniaczaną i mąkę pszenną -roztrzepać.Wlać na gotujące się mleko sporządzoną zawiesinę.Ugotowany budyń ostudzić

  3. Smetanę kremówkę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru.Dodawać ją stopniowo do roztartego budyniu. Na końcu dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szkl. ciepłego mleka

  4. Tak przygotowanym kremem przełożyć przekrojony biszkopt.Wierzch polać karmelem schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń