Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, dzięki dodatkowi kefiru lub maślanki - wilgotne. Całkowita dowolność dodawanych owoców :-)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 16
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 16
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubić jajka solą i cukrami na puszystą masę. Powoli wlewać olej, cały czas miksując. Następnie dodawać suche składniki z kefirem w trzech partiach. Każdorazowo krótko miksując (do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy o wym. 28×33 cm. Na wierzch ciasta ułożyć truskawki (przekrojone na pół), przekrojoną częścią do góry. Owoce ułożyć w niewielkich odstępach. Piec w temp. 180 C przez 45-50 min do tzw. suchego patyczka. Jeszcze. Smacznego :-)