Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 346
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 346
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru, jajka i smietany zagnieść gładkie, jednolite ciasto, a następnie wylepić nim blaszkę /30x25 cm/
Cukier /1/2szklanki/, masło i miód przełożyć do rondelka, stopić mieszając. Do płynnej masy dodać drobno pokrojone orzechy.
Delikatnie wlać masę na surowy placek. Wstawić do srednio nagrzanego piekarnika /180 - 200 stopni C/ i piec. 40 minut.