Do góry

Dania główne Przepis na:

Placek po węgiersku

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 27.10.2008

Odsłon: 3974

Pyszne i sycące danie.

Składniki

  • mieso, 150g.
  • papryka, 1
  • duze marchewki, 2
  • pietruszka, 1
  • szklanka bulionu(w kostce)
  • pieczarki, 400g
  • pol sloiczka koncentratu pomidorowego
  • lyzki musztardy, 2
  • sol,pieprz
  • papryka ostra i slodka
  • oregano
  • troche wina czerwonego(nieobowiazkowo)
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso umyc,pokroic w kostke ,posolic i usmazyc na oleju .Gdy bedzie miekkie podlac rosolkiem i dodac przyprawy ,musztarde i koncentrat-powinien powstac gesty sos.Marchew,pietruszke i papryke drobno pokroic i ugotowac.Gdy warzywa beda juz miekkie odlac czesc wody ,przelozyc wszystko do brytfanki i dodac mieso.Pieczarki pokroic w plastry ,dodac przyprawy i podsmazyc .Farsz powinnien byc gesty.Jezeli jest rzadki to nalezy dodac nieco maki rozrobionej z bulionem .Usmazyc grube o wielkosci sredniej patelni placki ziemniaczane .Na gotowy placek nakladac farsz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 28 października 2008 można farsz wyłożyć na placek i posypać żółtym serem(starkowanym) i zapiec w piekarniku na koniec przed samym podaniem posypać posiekaną natką pietruszki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń