Do góry

Dania główne Przepis na:

Placek po węgiersku

Dania główne

Autor: NaTaLiA21_2008

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 35

Dodano: 03.02.2008

Odsłon: 7048

Placek po wegiersku to smaczne danie. Pasuje na każda porę a robiony według domowej receptury jest bardzo smaczny!!!

Składniki

  • Mieso gulaszowe lub kiełbasa, 20 dag
  • puszka kukurydzy, 1 p
  • Papryka czerwona, 1
  • sos myśliwski np. WINIARY, 1
  • woda, 500ml
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka oregano
  • szczypta chili
  • pół lieliszka wina czerwonego wytrawnego
  • łyżeczka przyprawy KURCZAK PO WĘGIERSKU
  • łyżka papryki czerwonej
  • pieczarki, 15 dag
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso podsmażyć dodac obrane i umyte pieczarki. wszystko poddusci nastepnie dodac kukurysze pokrojona papryke i wszystkie przyprawy> dusic pod przykryciem na koniec wlc czerwonego wina anasteonie zalac wszystko sosem mysliwskim zagotowac Placki zrobic wedlug wlasnego gostu: Zetrzec ziemnaki dodac cebule jajko przyprawy pieprz sol i smarzy na rozgrzanej patelni. Rozmiar zalezy od upodobania ale polecam wieksze placki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 06 września 2009 Rewelacja, na pewno na stałe zagości w naszej kuchni:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

skibamax 09 kwietnia 2008 zrobiłam i naprawdę było ppppyyyysssszzzznnnneeee PPPPooooLLLLLeeeeCCCCCaaaaMMMM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń