Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dość czasochłonne lecz warte zachodu. Rozpływa się w ustach.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3299
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3299
Składniki
Ser zemleć 2 razy, dodać masło, cukier, jajka. dokładnie utrzeć. Postawić na ogniu i stale mieszając zagotować. Następnie dodać budyń rozpuszczony w małej ilości wody i chwilkę gotować - około 4-5 minut - ciągle mieszając. Gorącą masę wyłożyć na 1 placek, przykryć 2 - na to wyłożyć masę jabłkową. przykryć 3 plackiem i polać dowolną polewą.