Do góry

Desery Przepis na:

Placek wiśniowy pod bezą;))

Desery

Autor: pamCiaa

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 16

Dodano: 27.07.2009

Odsłon: 9729

ciacho bardzo proste, jak i mało pracochłonne:D a co najważniejsze PYSZNE!! Przepis na DUŻĄ blachę;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto z mąki, cukru, 4 żółtek, margaryny, cukru wamiliowego oraz proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. 1/3 włożyć do zamrażalnika, zaś 3/4 wyłożyć na blachę.

  2. Wiśnie odsączyć z soku i ułożyć na cieście. Z białek ubić sztywną pianę dodając 1/2 szkl. cukru i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Pianę wyłożyć na wiśnie, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach zmrożone ciasto. Piec przez ok.50 minut w temp. 180 stopni. Upieczony placek wystudzić i obsypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pamCiaa 11 sierpnia 2009 cieszę się bardzo:) oczywiście zamiast wiśni możemy wykorzystać inne owoce:D np. jabłka czy śliwki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pamCiaa 28 lipca 2009 na standardową prostokątną blachee:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 28 lipca 2009 na jaką dużą blaszke jest ten placek? na tortownice?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń