Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest w zupełności wegańskie, zdrowe i sycące ;)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1170
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 304
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 81
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1170
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 304
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 81
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować.
Len mielony zaparzyć we wrzątku.
Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry.
Do masy dodać 3 łyżki sezamu i wymieszać.
Całość przełożyć do sylikonowej formy i posypać pozostałą łyżką sezamu.
Całość piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (czas zależy od tego, jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać).*
Bób ugotować do miękkości.
Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.