Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Sodę wsypać do mleka i rozpuścić. Mąkę, margarynę, cukier, jajka, miód oraz mleko z sodą dać na stolnicę i wyrobić z nich ciasto. Ciasto podzielić na trzy części , rozwałkować , i upiec trzy placki na złoty kolor. Masa: 1/2 litry mleka + 10 dkg grysiku - ugotować, wystudzić 25 dkg masła 20 dkg cukru pudru cukier waniliowy rodzynki Utrzeć masę. Jeden placek przełożyć powidłem śliwkowym , a drugi kremem grysikowym. Na wierzch wylać polewę czekoladową.