Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowo-czekoladowy spód z delikatnym kremem z mascarpone na wierzchu. Najlepszy (zaraz po tiramisu) deser z tym serkiem.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 41
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9183
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 41
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9183
Składniki
Spód placka: Czekoladę rozpuścić na parze z masłem.
Żółtka ubić z cukrem, dodać orzechy i ostudzoną czekoladę. Ubić białka i połączyć z masą z żółtek. Ciasto przelać do średniej, kwadratowej foremki i piec przez pół godziny w temp. 180*.
Krem: Mascarpone ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Śmietankę ubić w osobnym naczyniu na sztywno (tak jak bitą śmietanę). Połączyć obie masy, ubijać aż powstanie gęsty, puszysty krem.
Na upieczone i koniecznie ostudzone ciasto nałożyć masę z mascarpone. Placek włożyć do lodówki na godzinę.
Dodatkowo wierzch można posypać startą czekoladą.
Uwaga:deser wysokokaloryczny dlatego po spożyciu nawet małego kawałka zaleca się godzinny wysiłek fizyczny: narty, łyżwy, spacer:)