Do góry

Desery Przepis na:

Placek z rabarbarem

Desery

Autor: Befado

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 47

Dodano: 19.12.2009

Odsłon: 2911

Można dodać do tego ciasta dowolne owoce.

Składniki

  • budyń smietankowy, 1 szt
  • mąka, 40 dag
  • cukier, 15dag
  • margaryna, 25 dag
  • jajka, 5 szt
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • rabarbar, 1 kg
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki,cukru,margaryny,żółtek i proszku do pieczenia zarobić kruche ciasto.

  2. Podzielić na 2 części,jedną rozwałkować na blachę a drugą dać do schłodzenia do lodówki.

  3. Na ciasto dać rabarbar.

  4. Z białek ubić pianę z 1 szklanką cukru i do tego wsypać budyń-delikatnie wymieszać.

  5. Wyłożyć na owoce i na to zetrzeć drugą część ciasta.

  6. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

  7. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń