Do góry

Desery Przepis na:

placek z rabarbarem

Desery

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2295

Dodano: 06.05.2010

Odsłon: 25718

pyszne

Składniki

  • CIASTO:
  • 25 dag margaryny
  • 40 dag cukru pudru
  • 40 dag mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • rabarbar, cynamon
  • 7 jajek
  • Budyń:
  • 2 budynie śmietankowe ( duży i mały)
  • 5 łyżek cukru
  • litr mleka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. margarynę , cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać . wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papirem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar ( ilość wg uznania), ugotować budyń , gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta , rozsmarować i piec.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 17 maja Interesuje mnie jaki to jest budyń duży , a jaki mały ? Ile rabarbaru potrzeba ? To jest bardzo ważne , bo jak użyjemy go za dużo ,bedziemy miały zakalec /rabarbar jest wodnisty, a ciasto nie podpieczone / itd .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 28 maja 2010 aniucha to ciasto trzeba piec 180 stopniach , a jeśli chodzi o czas pieczenia to około 45 minut ale najlepiej sprawdzić wykałaczką .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 27 maja 2010 mam nadzieję aniucha, że dostaniesz odpowiedź :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniucha 25 maja 2010 W jakiej temperaturze i jak długo trzeba je piec?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniucha 25 maja 2010 a w jakiej temperaturze i ile trzeba piec?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docia1 18 maja 2010 Dzięki za super przepis na sezonowy placek.Piekłam go,wyszedł super wyśmienity.Wszystkim smakował,poprostu palce lizać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 16 maja 2010 oliwia winna ja piekę to ciasto od kilku lat z rabarbarem lub jabłkami , zawsze wychodzi wyrośnięte bez zakalca jak na zdjęciu ... niewiem dlaczego ci nie wyszło .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 15 maja 2010 no i zrobiłam to ciasto. pierwszy i ostatni taz :-( ciekawa jestem czy komuś wyszło takie jak na fotce...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń