Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, pyszne, można użyć także innych owoców sezonowych.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Jaja rozbić. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę roztopić razem z cukrem waniliowym na wolnym ogniu, po czym ostudzić. Dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Dodawać po 1 łyżce mąki, cały czas ucierając.
Białka starannie ubić na pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta, po czym przelać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej 1 łyżką mąki blaszki.
Owoce dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć na sicie. Z wiśni usunąć pestki, a następnie z agrestem wyłożyć na przygotowane ciasto, przykrywając całą jego powierzchnię. Całość piec w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 50 minut, po czym wyjąć na kratkę kuchenną i pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem wypiek obficie posypać cukrem pudrem